Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi cu ciocolata – Doughnuts

Gogosi

Ce facem atunci cand ne loveste pofta. Bineinteles ca gogosi. :))  Fara drept de apel…

Gogosi

Ingrediente

  • 520 g faina
  • 1 ou
  • 1 cana kefir
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt
  • 75 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de portocala confiata
  • 1/2 lingurita sare
  • In plus:
  • crema de ciocolata (Finetti, Nutella)
  • bombonele colorate

Mod de preparare Gogosi cu ciocolata – Doughnuts:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina.

Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul si zaharul.

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, drojdia, sarea si kefirul. Incepem sa amestecam usor, apoi treptat adaugam laptele amestecat cu unt si zahar. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Framantam putin aluatul, sa iasa aerul din el, apoi il intindem pe masa  presarata cu putina faina, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Taiem cercuri cu o forma de biscuiti sau cu un pahar, apoi cu o forma rotunda mai mica, decupam mijlocul cercului mare. Aluatul ramas il framantam din nou si repetam operatiunea.

Mai lasam putin pe masa, sa creasca, apoi se prajesc in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant.

Incalzim putin crema de ciocolata, sa devina fluida. Luam fiecare gogoasa, o trecem prin ciocolata, punem pe un platou, apoi presaram cu bombonele colorate.

Doughnuts

Nu-i asa ca-s irezistibile? ;))

Gogosi cu ciocolata

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Buenísimos, de lujo te han quedado. Me llevo la receta y me quedo de seguidora. Besos

  2. hummm….j’en veux 8 pour Paris vers 16h ok?

    Ils sont superbes, bravo!

    bisous

  3. Arata minunat ! <3 Ce pofra de gogosi mi-ai starnit... :) Dangerous...
    Pup!

  4. Eu vreau ciocolata.Cu gogosile nu-s prietena deloc,dar fac pentru Diana mea.

  5. Ohh, gogosile tale arata EXACT ca gogosile pe care le vad in fiecare dimineata in vitrina la Krispy Kreme!

  6. Mda, am cam inghit in sec.. asa rau de tot !;) Te invit cu drag la un concurs ! iar eu merg sa beau niste apa.. pupici

  7. Ce facem cand ne loveste pofta? Pai, venim la tine Miha! Arata ispititor, dar zau ca daca eram aproape te trezeai cu mine la gogosi.

  8. Arată așa de delicios. Vărului meu de 4 ani a pus ochii pe ele deja. Nu pot să neg și mie de altfel xD

  9. Yummy, superbe!!!Ma autoinvit la platou:)Pup!

  10. Nu pot lipsi nici eu de la gogosi! tare frumoase sunt! pup

  11. Tare apetisante gogoselele! Un week-end frumos 🙂

  12. Vai vai vai , ce frumos arata !!!! …. cred ca au disparut intr-o clipita :):);)

  13. Multumesc dragelor! Va astept cu drag la gogosi, ca am mai pus de-o tura. :))

    Va pup si va doresc o saptamana buna! :*

  14. Miha arata ca de poveste!

  15. Ale mele sunt la crescut

  16. Acus acus is gata 🙂

Dă-i un răspuns lui DiaMar-bucataria galbena Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]