Fursecuri / Retete de prajituri

Ghoriba (fursecuri Maroc)

Reteta Ghoriba (fursecuri Maroc)

Ghoriba

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 50 g unt
  • * 40 ml ulei
  • * 150 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * 350 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt

fursecuri maroc

si dam la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.

Fursecuri cu unt si vanilie

Sursa retetei

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Foarte frumoase au iesit.O zi placuta!

  2. Hihi, cum arata, parca-s trufele de cioco, numai ca in varianta alba.

  3. Arata excelent! Si fotografiile imi plac mult!

  4. ei de cand astept eu sa postezi reteta 😀 am vazut mai demult poza ca ai pus-o la biscuiti . De nu am dat inainte si inapoi blogul tau de m-am ametit atunci si nu am gasit-o . Aum o am si am sa o incerc 🙂

  5. miha sunt asa de dragalasi .mi-ai facut pofta.pupici

  6. Buna, sunt Diana si as vrea sa fac schimb de banner cu tine, daca vrei adauga bannerul meu (il gasesti …aici DyanaSmen: http://dyanasmen.blogspot.com/) la tine pe site si da-mi un mail (oytaroz@yahoo.com), ms o zi buna

  7. Pe blog la mine te asteapta niste premii!!

  8. Excelent arata !!!!! tare imi plac .

  9. Tes ghoribas sont très réussis.
    Je les fais aux amandes et c’est très bon aussi
    A bientôt.

  10. arata fine ca ghriyba de la mama ma in maroc 🙂

  11. arata f bine ,ca si cele original marocane ! mi-am scris reteta si o voi proba ,promit!

  12. Abia astept sa revii cu impresii. 🙂

  13. nicoleta says:

    am incercat si eu reteta dar nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale….cum le-am bagat la cuptor, parca le-a dat cineva in cap si s-au pleostit….de ce oare? 🙁
    nico

  14. Nicoleta imi pare rau ca nu ti-au iesit fursecurile. Nu-mi dau seama de ce nu ti-au iesit, eu le-am facut de cateva ori pana acum si n-au fost probleme…le-au facut si alte fete si au iesit frumoase… Ma gandesc ca poate ar mai fi trebuit putina faina…

Dă-i un răspuns lui Miches Alexandra Sorina Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]