Aluat dospit / Retete culinare

Floricele cu mac

* Pentru aluat:

* 10 g drojdie uscata
* 30 ml ulei
* 300 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 500 g faina

Se prepara un aluat omogen si nelipicios.

Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare+dospire.

* In plus:

* ~50 g mac
* 1 galbenus

Aluatul se imparte in bucati aproximativ egale, de cca 50 g fiecare si se modeleaza sub forma de biluta.

Fiecare biluta se aplatizeaza si se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, apoi se pune cu partea unsa in mac.

Cu o rigla, cu un card sau pur si simplu cu un cutit bine ascutit se face pe mijloc o taietura in forma de stea.

Se intoarce invers, cu partea unsa cu mac pe  masa, apoi se trag colturile catre exterior.

Fiecare floricica astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa cateva minute la dospit, dupa care se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Sursade inspiratie. Nuuu…nu stiu rusa, dar stiu sa ma uit la poze. :))

Tags: ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Multumesc tare mult Bianka.

  2. Miha imi place cum ai facut steluta, ce idee faina!! super-smecherie!!!

  3. Diana, si mie mi-a placut tare mult ideea atunci cand am vazut-o. 🙂

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu rozmarin: Intr-un castron amestecam […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]