Prajituri / Retete de prajituri

Felii de caramel cu ciocolata

Atunci cand aveti o nevoie acuta de dulce incercati aceasta prajitura. ;)Va veti potoli poftele pentru o buna bucata de vreme. :)))

E una din acele prajituri cremoase si delicioase, dar dulci si consistente. Buna pentru parinti de savurat dimineata la o cafea, buna si pentru copii, alaturi de-un pahar cu lapte. 😀

felii de caramel cu ciocolata

felii de caramel cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 50 g zahar
  • 1/2 cana fulgi de nuca de cocos
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (397 g)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt

Mod de preparare Felii de caramel cu ciocolata:

Mai intai vom prepara crema, pentru ca necesita un pic de timp.

Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si un pic de sare. Turnam untul topit si omogenizam amestecand bine cu o lingura. Vom obtine o compozitie sfaramicioasa.

blat cu nuca de cocos

Punem intr-o tava detasabila (20/20 cm), repartizam uniform pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu lingura pana obtinem un blat compact. Dam la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute. Scoatem tava si punem deasupra crema caramel

blat cu nuca de cocos si caramel

Dam din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute. Se lasa la racit.

Topim ciocolata la foc mic cu smantana pentru frisca si untul. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam, apoi lasam sa se raceasca.

Turnam glazura de ciocolata peste prajitura si portionam dupa dorinta.

felii de caramel cu ciocolata

felii de caramel cu ciocolata

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. ….as manca ecranul. Doar ca nu e la fel de gustos cu ceea ce vad in pozele tale….

  2. Ooo, Doamne, cred ca n-am scapare si o prepar in acest weekend!:)
    Miha, iti multumesc pentru ca existi!

    Te imbratisez!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  3. Miha, spune-mi, te rog, laptele condensat l-ai fiert intai? Eu am o conserva de la Nestle, dar laptele din ea nu are nici culoarea, nici consistenta din poza ta.

    • Thea, am „povestit” in reteta. L-am pus la cuptor pana s-a caramelizat. Se poate fierbe si pe ochiul de la aragaz, dar am vrut sa evit sa se prinda de cratita. 🙂

  4. E frig afara, urat asa ca vin pana la tine sa servesc desert..ce zici?:)))..Seara placuta!

  5. Faina prajitura ! 🙂

  6. Miha Ela says:

    Wow,ce ai mai facut aici? Ne omori cu atatea bunatati! Ma faci sa dau fuga la Iasi! :)) :-*

  7. Mihaela Motoc says:

    Felicitari pentru aceasta reteta, este o inovatie foarte placuta intr-ale dulciurilor si sunt convinsa ca ne va oferi satisfactie si in familia mea. Bravo !!!

  8. Mihaela, n-as numi-o chiar inovatie. 🙂 E doar o adaptare la ceea ce aveam in casa la momentul respectiv. 😉

  9. buna miha ,faina prajiturica ,o incerc si eu azi pt piticii mei,,ieri am avut un eveniment in familie si am facut tortul aniversar ,kinder felie de lapte si brownie cappucino,,,am produs senzatie printre invitati,,,nu pot sa zic decat multumesc pt aceste minunate retete

  10. As vrea sa fac si eu reteta … insa intrebarea mea este de la ce se caramelizeaza laptele condensat nu trebuie adaugat zahar sau eu stiu miere?

  11. ioana says:

    Laptele condensat nu se poate inlocui? Unde se gaseste?

  12. Corina says:

    deci daca folosesc lapte condensat neindulcit nu o sa se faca ?:( trebuie sa ma duc sa iau altul acum… 🙁

  13. Corina says:

    Am inteles. Si oare mai gasesc la Auchan ? 😀 multumesc mult pt lamurire

    • In Auchan sigur gasesti, e marca lor proprie. In poza de mai sus laptele e de la o alta firma, in Auchan eticheta de pe conserva e alb cu rosu.

  14. Corina says:

    Multumesc mult. Imi plac foarte mult retetele dumneavoastra 😀

Dă-i un răspuns lui miremirc Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]