Gauffre / Prajituri / Retete de prajituri

Faguri

Reteta Faguri

Ingrediente

  • Pentru faguri avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 50 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • nuca dupa gust si preferinta

O alta reteta din „cartea de bucate a bunicii”… Acesti faguri ii devoram cu mare pofta in copilarie… 🙂

Mod de preparare Faguri:

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare, apoi am adaugat pe rand zaharul, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz. Cum eu n-am forma respectiva, le-am copt in aparatul de gauffre.

Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute.

  • Nu stiu cate mi-au iesit, caci am avut prin preajma „hotomanii de prajituri” :)) Dar i-am iertat pentru ca m-au ajutat sa macin nuca :)) Nu mai conteaza cum arata bucataria dupa aceea, important e ca am avut ajutoare 😉

Crema:

Untul l-am topit, apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema, am adaugat zaharul, cacaoa, romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.

Am lipit fagurii 2 cate 2 cu crema de unt.

Prajituri Faguri

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. Vai….ce pofta mi-ai facut! Nici eu n-am mai mancat asa ceva din copilarie! Imi aduc aminte ca erau tare buni!
    Sa-ti traiasca „hotomanii” si sa se bucure de bunatatile facute de mamica lor! Tare simpatici!

  2. Multumesc mult Lavinia!

  3. Miha, ce draguti sunt piticii tai!
    Un ajutor de nadejde pentru mami :)!!!

  4. doamne mai inebunit cu pozele astea, o sa fac si eu, chit ca o sa cumpar forma, ca mama a aruncat forma veche

  5. Sabina,ei sunt secretul reusitei mele in bucatarie! :))

  6. Tulipa,ca faci fagurii sau nu-i faci,forma sa-ti iei neaparat. :)) Ca e buna si pentru multe alte retete de gauffre. 😉

  7. eu inghit in sec…miha…nu inchiriezi o camera? Ma mut la Iasi…gata…!!!

  8. Rodica,mie mi-ar conveni mai mult sa vin eu la tine! :)))

    Te pup si te mai astept pe la mine,macar virtual! 😉

  9. Felicitari pentru blog!Aceste prajiturele imi amintesc de copilarie.. eram innebunita dupa ele.As vrea sa stiu de unde ai cumparat aparatul de gauffre.Am cautat peste tot si nu am gasit.. si imi doresc asa de mult unul!Astept cu nerabdare raspunsul tau. Inca o data felicitari pentru ce faci.Toate retetele tale sunt minunate.
    Cu admiratie,
    Flory

  10. Flory, iti multumesc tare mult de aprecieri.
    Aparatul de gauffre l-am luat acum cativa ani de pe quelle.ro Nu stiu daca mai au, dar poti face o incercare.
    O zi buna si o primavara frumoasa!

  11. arata extraordinar de bine!!

    musai sa fac si eu desi eu nu am o forma din asta noua ci una veche de pe timpul bunicii

  12. Andreea, daca as fi stiut cu ani in urma ce cautare o sa aiba forma asta n-as fi aruncat-o si as fi pastrat-o cu sfintenie. :)) Asa…ma descurc cu ce am. 😉

  13. buna. dunt din iasi. unde pot gasi forme de faguri ? :O3 numai pot de pofta.

  14. Diana, forme din alea din fonta (sau ce material o mai fi) nu stiu unde se gasesc. Si eu as vrea sa stiu.
    Eu i-am facut in aparatul de vafe, aparat pe care l-am cumparat de la Quelle. Am facut comanda on line.

    • forme de acelea de aluminiu se gasesc la romi care toarna aluminiu eu am consateni romi turnatori si la ei am facut formele am si de nuculite cautama pe feisbuk poate luam legatura si iti fac rost de forme[ marya mocanu]ma numesc din
      buzau

  15. Cu asa ajutoare nu are ce sa nu iti iasa in bucatarie.Sa-ti traiasca si tu sa fii sanatoasa si sa mai faci muuuuuulte bunatati alaturi de ”hotomani”(:-*).Mi-am luat si eu forma din asta si sper sa functioneze.Voi face pentru prima data dupa reteta ta.

  16. Multumesc mult pentru urari si aprecieri.

    Sper sa-ti placa aceste prajiturele delicioase.

  17. foarte bune prajiturele.miam luat si eu forma si am facut si eu

  18. Sa papati sanatosi! Ma bucur ca v-au placut! 🙂

  19. ce bine arata fagurii…super! Pup

  20. Multumesc Alinuta! Pupici!

  21. DE UNDE AI FORMA AIA DE FAGURI

  22. E multa vreme de cand am cumparat aparatul. L-am luat de pe quelle.ro Nu stiu daca mai au, poti incerca. 🙂

  23. O bunatate de faguri 🙂 I-am facut in seara asta dar nu stiu daca mai apuca ziua de maine ca sa ii umplu cu crema. Multumesc pt reteta Miha!
    Pentru cine este din Iasi forme de fagure gasiti in bazar la cei ce vand oale si ceaune din tuci sau la Piata ALexandru sub pod la acelasi tip de persoane.
    Multumesc inca o data:)

  24. deci sunte super mega extra tari faguri astea…ti se topesc in gura:>…multumim pentru reteta esti cea mai tare:*:*

  25. Ma bucur ca v-au placut! Sa le papati sanatosi!

    Va doresc un Craciun fericit!

  26. foarte bun sa stii esti o buna bucatareasa dar si „hotomani” sunt de ajutor.bun bun foarte bun

  27. Multumesc frumos! 🙂

  28. vreau si eu forma asta………….va rog

  29. Anca, forma asta am cumparat-o cu ceva vreme in urma de la Quelle. Sincer, nu stiu unde ar mai putea fi.

  30. Anonymous says:

    Buna,
    In Iasi gasiti forma pentru faguri din fonta in Bazar, la tiganii care au si ceaune si costa 30 Ron; dar lasa si la 20-2 Ron daca te targuiesti cu ei.
    Arata foarte bine fagurii!

  31. Multumim de pont! 🙂

  32. fetelor!!!! aceste forme se gasesc in balci sau iarmaroc, de toate tipurile : faguri, nuci, etc. spor la treaba!

  33. Multumesc mult pentru reteta! De cind o caut, am mai încercat câteva , dar nu mi-au ieșit !

  34. felicitari si eu gatesc cu pitici in preajma mea dar am fetita care este tare incantata sa ma ajute la gatit imi da totul la mana cand le fac in special cate ceva dulce

    maine voi face faguri dar am o forma veche de aluminiu e greu pana se incinge apoi coace bine ai doi baieti minunati eu am doi baieti si o fetita

  35. Ana Gratton says:

    Am incercat si eu pentru prima data reţeta ta de faguri,au iesit delicioase .Multumesc de postare.Foarte frumos din partea ta, sper ca baiatului meu sai
    placa cand ba veni de la scoala.Fi binecuvantata!MULT SUCCES in continuare.

  36. Am incercat si eu reteta. Må asteptam sa se topeasca in gurå asa cum imi aduc aminte din copilårie dar au iesit putin ” elastici”. Parca nu erau fragezi. Am urmat reteta pas cu pas. Zaharul se simte in crema, ar trebui zahar pudra. A trebuit sa adaug jumatate de borcan de Nutella ca sa schimb gustul pentru ca mi s-a pårut si prea multa cacao si era foarte putina crema.

  37. O reteta foarte buna!!!

  38. Formele de faguri le gasiti mai usor daca pe google scrieti forme de vafe/gofre. Sunt foarte multe modele cu preturi diferite. Succes!

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]

Gauffre cu branza de vaci

Gauffre cu branza de vaci

Gauffre cu branza de vaci * 250 g branza de vaci * 100 ml frisca lichida * 150 g zahar * 50 ml lapte * 2 oua * esenta de vanilie * ~ 2 cani faina * 1 lingurita praf de copt Branza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, […]

Gauffre cu mere in caramel

Gauffre cu mere in caramel

* Pentru gauffre: * 2 oua * 100 g zahar * 150 g iaurt * 50 ml lapte * 3 linguri unt topit * 1 lingurita praf de copt * faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite Ouale le mixam cu un praf […]

Gauffre cu cascaval

Gauffre cu cascaval

* 100 g unt * 2 oua * 1/4 lingurita sare * 1/4 lingurita praf de copt * 100 g faina * 75 ml apa * 2 linguri cascaval ras Ouale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata […]