Prajituri / Retete de prajituri

Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt

Dragii mei, iata ca azi ma prezint in fata voastra cu prajitura cu care am participat la Finala Blog Chef. Am „reconstruit” reteta acasa, odata pentru voi cei care mi-ati cerut aceasta reteta si odata pentru prietenii nerabdatori, dornici de degustare. In fata lor am trecut proba :))))  sper sa va placa si voua si sa o bagati acolo in lista cu retete de prajituri ce le aveti de facut in curand. 🙂

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 250 g biscuiti obisnuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • Crema de iaurt:
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 140 g iaurt Danone
  • 250 g mascarpone
  • ~50 g ciocolata amaruie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zmeura

Mod de preparare Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt:

Blat:

Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra puteti adauga 1-2 linguri de zahar in pesmetul de biscuiti.

Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) sau in forme individuale. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata cat sa fie bine acoperita gelatina.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 200 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Mixam putin crema racita, pana incepe sa capete consistenta, apoi incorporam iaurtul, zaharul vanilat si crema mascarpone. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Impartim crema in 2 parti egale. In una din ele vom pune ciocolata tocata marunt, iar in cealalta zmeura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Peste blatul de biscuiti punem crema cu zmeura, apoi cea cu ciocolata. Sau invers. 😀  Nivelam si dam la frigider pana crema se intareste bine.

Scoatem din forma si turnam sau spritam deasupra glazura de ciocolata. Acoperim toata suprafata prajiturii cu zmeura.

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

30 Comentarii

  1. wonderful, lovely, esquisito,delicioso, maravilloso, minunata…
    duetul cu ch iti da aaaripi| 🙂

  2. Ce frumos arata !!! La mine nu veti vedea niciodata asa ceva , sunt praf la capitolul torturi si prajituri !! :(((
    Felicitari , Miha !!

  3. O combinatie grozava intr-o prezentare pe masura.

  4. Cioco si fructe? De doua ori buuun!

  5. Doamne, Miha… sunt fara cuvinte….

  6. Cat e de mistooo ; cum sa nu fii castigator cu-asa ceva .
    Sper s-o incerc si eu , ca-mi place rau .

  7. Felicitari Miha! >:D< E splendid desertul, de fotografie nu mai zic!Sa folosesti premiul cu sanatate, sau poate ca deja l-ai folosit 🙂

  8. Felicitari, Miha! Desertul e superb si cu siguranta delicios!

  9. rafaelaskitchen says:

    Delicios!

  10. Arata spectaculos de bine. As da orice sa am ocazia sa-l si gust…

  11. Arata atat de bine!!si crema e o nebunie!

  12. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?

    you made blogging look easy. The overall look of your site is
    excellent, as well as the content!

  13. arata intr-un mare fel! Weekend placut draga mea!

  14. O minunatie, desi nu cred ca o voi prepara pt ca pana ajung acolo vii cu altceva si mai apetisant:))

  15. Arata minunat!! este pe lista 🙂 ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o? multumesc

  16. Am vazut acum in descriere 🙂 voi dubla cantitatile, avand o tava mai mare

  17. NIcoleta says:

    Miha,daca la crema de iaurt vreau sa dublez cantitatea , cata gelatina pun ?

  18. Nicoleta says:

    Multumesc,Miha ! O voi face in seara asta…..

  19. Buna ziua!
    Arata senzational ….te rog sa-mi spui cata zmeura se pune in crema si cata ciocolata?

Dă-i un răspuns lui corina Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]