Mancaruri cu peste / Retete culinare

Dorada la cuptor

peste la cuptor

A fost o vreme in care ai mei nu voiau alt fel de mancare cu peste in afara de peste prajit. Cu timpul au cedat insistentelor mele culinare :))) Inca nu ma aventurez in a experimenta cine stie ce combinatii, deocamdata ma limitez la ceva cat mai simplu, dar cu rezultat delicios.

Asadar, azi avem dorada la cuptor, cu rosii cherry si lamaie, aromata cu usturoi si rozmarin.

peste la cuptor

Ingrediente

  • peste dorada
  • rosii cherry
  • lamaie
  • usturoi
  • boabe de piper
  • sare
  • fulgi de ardei iute
  • rozmarin
  • ulei de masline

Cantitatile le potriviti voi in functie de gustul vostru

peste dorada

Mod de preparare Dorada la cuptor:

Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece.

Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In burta pestilor punem cateva boabe de piper. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei si presaram cativa fulgi de ardei iute. Adaugam lamaile taiate in sferturi, rosiile cherry si crengutele de rozmarin.

peste doradaAcoperim tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 20 de minute, dupa care scoatem folia si lasam la cuptor pana pestele se rumeneste usor.

Pentru garnitura am fiert niste cartofi noi fierti in apa cu sare si o crenguta de rozmarin. O salata de rosii si putin mujdei vor intregi cu adevarat acest festin. 😉

peste la cuptor

Pofta buna! 🙂

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Imi place mult reteta, si eu tot la cuptor o fac de obicei. Te pupik si o zi minunata iti doresc!!

  2. Ce bun si sanatos!

  3. Laura Nechita says:

    Pe mine m-ai convins! arata super!

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]

Crap cu sos de rosii

Crap cu sos de rosii

Pe langa varianta de peste la cuptor pe care o fac ori de cate ori am ocazia, aceasta este o varianta de crap cu sos de rosii care-mi place la fel de mult. Daca piticii mi-ar permite (sau mai bine spus, gusturile lor :))) ) as incerca si alte retete […]