Ca sa ramanem in sfera retetelor culinare de vara, astazi va propun un desert rapid, desert cu crema de iaurt si piscoturi. Fara foc, fara oua si delicios peste asteptari 😉
Ingrediente
- Pentru crema:
- 300 g iaurt gras
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
- 1 intaritor de frisca
- In plus:
- piscoturi taiate bucati
- fulgi de ciocolata alba si amaruie
Mod de preparare Desert cu crema de iaurt si piscoturi:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa.
Separat in alt vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana obtinem o crema fina.
Intr-un pahar punem bucati de piscoturi si un strat de crema de iaurt. Presaram fulgi de ciocolata si repetam operatiunea pana umplem paharul.
Punem paharele la frigider pana in momentul servirii.
- Paharele se pot pune si la congelator pentru vreo 40-50 de minute si vom obtine un semifreddo absolut delicios.
Foarte finuta prezentarea, la fel si desertul bineinteles! Like :**
Asa e Miha, e super potrivit pentru ceea ce se intampla acum afara 😀 Prezentarea e foarte eleganta! Imi place mult!
Ce bine sta lingurita aia acolo :x:x:x
Ce pofta mi-ai facut…..
Am venit sa ma relaxez la tine si sa imi dai desert!
Superb! E o reteta simpla si totusi spectaculoasa. Felicitari. Te imbratisez cu drag.
estetic foc.. ca de obicei super poze!
Light,usor de facut si mmmm bun tare!!!
Piscoturile nu trebuie insiropate?
Angela, piscoturile nu le-am insiropat. Le-am taiat bucati si s-au inmuiat foarte putin de la crema.
Eu asa le-am vrut, sa fie crocante, in contrast cu crema fina. Dar daca tu vrei sa le insiropezi… nu e absolut nici o problema.
Multumesc Loredana! :*
Multumesc The Wandering Oltean! 🙂 Dragut ca intotdeauna!
Multumesc Rita! Te imbratisez si eu cu drag!
Rocsy, nu mai bine vin eu la tine? Poate-i mai racoare… :))))
Ghiocel, stiu cum e cu poftele, ca si pe mine ma apuca… :))) Cu drag te-as servi daca as putea! :*
Daaa…Gabi…abia astepta biata de ea sa se infinga in pahar! :)))))
Multumesc Poliana! Ma stradui si eu… :)))))
Multumesc Angela! :*
Mmmmmmm…..aceea era portia meaaa???//…mmmmmmultumeesc…..
O zi minunataaa!!!
Simplu si de efect!:)
Am si eu lingurite din alea,strambe!:D
Ador desertul la pahar!
Multumesc! >:D<
Arata super!!! Esti nemaipomenita ! T
rebuie sa incerc si acest desert , dar nu stiu ce este acel intaritor pentru frisca .
Multumesc Flory.
Uite aici intaritorul de frisca: http://www.oetker.ro/ro-ro/produsele-noastre/intaritor-de-frisca-all/intaritor-de-frisca.html
Nu e absolut necesar sa-l pui daca frisca iti iese ferma 🙂