Mancaruri cu pui / Retete culinare

Crumble cu pui

Tocanita de pui

Prea multe nu am sa va spun despre aceasta reteta de Crumble cu pui, decat ca trebuie sa o incercati si voi, ca e buna. Foarte buna. :)) O tocanita de pui delicioasa si suculenta acoperita cu un strat delicios de crantz… Numai buna pentru un pui venit acasa flamand, dupa prima zi de scoala. ;;)

Tocanita de pui

Tocanita de pui delicioasa

 

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 4 copanele de pui
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • coriandru boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • busuioc proaspat
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare Crumble cu pui:

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem  bucatele cu mana.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat „stingem” cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Crumble:

Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.

Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.

Tocanita cu carne de pui

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Hmmmmmm trebuie sa fie tare bun,pup

  2. Eu chiar ca as incerca-o, trebuie sa fie foarte buna!

  3. Mai ce idee ! puiul sau uii tai venti de la scoala sper sa fi apreciat asta mancare grozava!

  4. foarte faina reteta.o incerc sigur.pup

  5. dupa cum arata si mai ales ca e cu carne:)), cred ca e foarte buna mancarica ta

  6. Yamiii, arata foarte bine… si zici ca maninca atunci cind vin de la scoala ?! Cum a fost prima zi singurica, ai plins o tirica, hai recunoaste… Pupici !

  7. chiar interesanta ideea ta , arata fffff bine !!!!

  8. Nadina, te astept la masa. Apoi sa-mi spui daca ti-a placut! :)) Pup!

  9. Irina, e buna. Daca Iti place tocanita de pui, o sa-ti placa si mancarea asta. Pup!

  10. Pansy, daaaa… a papat foarte bine. Carnivoru’ lu’ mama! :)))
    Multumesc si te pup!

  11. Pup Sarah, ma bucur ca ti-a placut! :*

  12. Alina, si tu esti o carnivora mica? :)) Pup!

  13. Multumesc Antonina! :*

  14. Cuscra, au stat foarte putin la scoala, asa ca n-am avut timp sa stau singurica. :))

  15. Da Mino…daaaa :)))

  16. Suna atat de bine si arata atat de bine, trebuie sa incerc si eu.

  17. Miha, sper ca te avem si luna asta printr noi la provocarea lunii. Te asteptam cu drag

  18. Alexandra, multumesc. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta si daca ai s-o incerci sper ca vei reveni cu impresii.

    Imbratisari cu drag!

  19. Multumesc de invitatie Betty! O voi onora cu placere. Pupici!

  20. cette version est bien appétissante
    Je te souhaite une agréable soirée

    Valérie

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]