Mancaruri cu peste / Retete culinare

Crap la cuptor

Crap la cuptor

Reteta Crap la cuptor

Ingrediente

  • 2 bucati de crap
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii

Zilele trecute am fost la pescuit de crap. In Carrefour. :)))) Am reusit sa pun deoparte 2 bucati si pentru mine, restul l-am facut prajit. Ai mei nu vor sa auda de altceva decat de peste prajit, dar eu aveam o pofta nebuna sa mananc un crap la cuptor, bun de sa ma ling pe degete. :))

Mod de preparare Crap la cuptor:

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se amesteca un sucul de rosii. Amestecul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Asezam deasupra feliile de peste (cu pielea in jos) si dam la cuptor la foc mediu. Dupa 15-20 de minute intoarcem feliile pe partea cealalta si lasam pana se rumeneste usor deasupra si sosul din vas scade suficient.

Se serveste cald cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Crap la cuptor

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Ce imagini apetisante ! Felicitari pentru toate retetele minunate !

  2. Ce poza si mincare minunata

  3. daaaaaaaa!!!!bun tare!

  4. Buna Miha! Tu chiar vrei sa-mi faci pofta cu crapul tau? Noroc ca nu sunt insarcinata!! In Canada asta gasesc numai Somon si Pastrav…dar nu se compara la gust cu crapul. Merci de vizite si comentarii. Pupici si un sfarsit de saptamana frumos!

  5. e cu noul aparat?
    PS esti nominalizata la concursul Blog de blog, categoria blogul pasiunii

  6. Vai, Miha da cat de bine arata! Chiar sa stii ca am un macrou in congelator…acum dau fuga sa-l scot:D! Te pupic cu mare drag!

  7. Bine arat crapul tau. Dar nu ne-ai spus ce ai pus pe langa guguloaiele de mamaliguta.Sa ai o zi frumoasa si un weekend placut.

  8. Maria multumesc! Felicitari si tie. 😉

  9. Multumesc mult Bianka de aprecieri!

  10. Da Gabi…chiar m-am lins pe degete. Desi stiu ca nu-i frumos si nu asa tre’ sa faca o doamna. :)))

  11. Davella, ai mare dreptate. Desi am tot incercat diverse tipuri de peste, tot la crap ne-am intors de fiecare data. :))
    Pupici si imbratisari cu drag!

  12. Adra, nu…Cel nou inca nu si-a inceput treaba, ca n-am invatat sa-l folosesc. :))

    Sunt nominalizata? Unde? Cine? Cand? :))

  13. Iulia, e trecut de pranz, cred ca ati papat deja. 🙂 Sa va fie de bine masa. Pup!

  14. Minoki, multumesc.
    Am zis la sfarsitul postarii…”Se serveste cald cu mamaliguta si mujdei de usturoi” 😛 Cel rosu e sosul format in tava. 🙂

  15. Cred ca de foame nu am mai vazut ultimul rand.

  16. vreau şi eu…arată suuuper

  17. Delicios draga Miha…l-am facut deja de 2 ori si a castigat in fata pestelui prajit !!!!

  18. Ce fain! Ce ma bucur ca va place! Ai mei numai prajit vor…ufff…

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Mod de preparare Dorada la cuptor: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece. Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]