Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Coronita cu carne

Tarta aperitiv

Nu stiu care o fi originea acestei retete culinare, eu o stiu de mai multa vreme, chiar de pe vremea cand nu faceam poze la mancare :)) Cert e ca multa lume a facut-o si modificari a suferit de-a lungul vremii. Cu toate acestea Coronita cu carne va arata intotdeauna foarte bine printre alte aperitive de pe orice masa festiva

Tarta aperitiv

Ingrediente

  • Pentru aluat:

     

  • 150 ml apa
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:

     

  • 1 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel verde

     

  • In plus, mai avem nevoie de:

     

  • cateva felii de mozzarella
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • susan

Mod de preparare Coronita cu carne:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde intr-o tava (de tarta, am pus eu) unsa cu ulei. Se ridica putin aluatul si pe marginea tavii. Se aseaza umplutura pe margine, formand un inel.

Tarta cu carne

Se acopera cu felii subtiri de mozzarella. Mijlocul se cresteaza cu un cutit sau cu o rola de taiat aluatul, in forma de stea, formand 8 triunghiuri. Fiecare triunghi se trage apoi peste carne, lipind varful de marginea aluatului. Galbenusul il „desfacem” in putin lapte, apoi ungem coronita cu o pensula. Presaram cu susan.

Cum se face tarta aperitiv

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste, in jur de 30-40 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.

Tarta aperitiv cu carne

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

29 Comentarii

  1. da…tare bine mai arata! din nou ai bifat o reusita! imi place plusul ce l-ai adus retetei ( feliile de mozarella ce gratineaza carnea!!! )- o idee originala !

  2. Minunat miine o fac si eu

  3. in loc de mozarella pot pune cascaval? iese oare?? ca arat foarte fancy si as face si eu..

  4. Ofelia, multumesc de aprecieri draga mea! Pup!

  5. Bianka, multumesc!
    Ma bucur ca ti-a placut si ca o vei face. N-o sa-ti para rau. 🙂

  6. Alina, poti pune si cascaval, de ce nu? Eu doar mozzarella aveam in casa atunci cand am facut, altfel n-as fi avut retineri sa pun cascaval. :))
    Pupici draga mea!

  7. aaa.super….fac si eu!!!!!!

  8. Super frumoasa tarta, imi place mult cum ai impaturit-o 🙂 Pupici!

  9. Arata tare bine,ma tenteaza si cred c-am s-o prestez in we.Te pup!

  10. Nici la astea nu ma inviti? Vrei sa nu dorm noaptea?

  11. Arata fff bine! Imi plac si ingredientele, ce mai , o reteta super! Puup!

  12. ce bine arata,vreau o portie

  13. Ce faina-i! Si cred si tare buna.
    Somnic bun <3.

  14. arata divin!as putea manca asa ceva zilnic.pupicei

  15. ai mainile si priceperea unei zeite!
    in rest…i’m speachless!!!
    (ilda76)

  16. Vai ce bine arata…Vreau si eu sa o incerc. Cum e mai buna de servit, calda sau rece?

  17. Ralu, noi am papat-o calda. Dar cred ca e buna si rece. 😉

  18. Ilda, multumesc! Ma flatezi draga mea! Pupici! :*

  19. Sarah, te invit cu drag la masa! :*

  20. Gabi, multumesc!
    Buna dimineata, la pranz. :)))) Pup fata draga!

  21. Nadina, te astept. Sau vrei sa fac un colet? :))))
    Besos! :))

  22. Adela, multumesc mult. Esti o draguta si te pup cu foc! :*

  23. Mino, noaptea e pentru dormit nu pentru gandit la mancaruri care ingrasa. :)))

  24. Flory, multumesc! Ma bucur ca ti-a placut si ca o vei face. Pup!

  25. Diamar, multumesc! Sa ai o zi frumoasa! 🙂

  26. Multumesc Alina! Nu e ideea mea, am vazut si eu la altii. :)) Pup cu drag!

  27. Alina, sa ai spor. Abia astept sa o vad si la tine. :*

Dă-i un răspuns lui alexandru Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]