Fursecuri / Retete de prajituri

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana si unt

Reteta Cornulete cu smantana

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana
  • 450 g faina
  • 1 pliculet coaja de portocale Finesse
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • esenta de portocale

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉

Aceste cornulete cu smantana se pot pregati cu cateva zile inainte de orice ocazie festiva, pastrandu-se foarte bine in cutii inchise ermetic.

Mod de preparare Cornulete cu smantana:

Aluat de cornulete cu smantana:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu coaja de portocale si un praf de sare. Se adauga untul rece, taiat cubulete. Se framanta cu varful degetelor pentru a incorpora cat mai bine untul cu faina, pana amestecul devine nisipos. Se adauga galbenusurile si smantana. Framantam rapid, nu prea mult, pana aluatul devine usor elastic si nu se lipeste de maini.

  • daca este necesar se adauga 1-2 linguri de apa rece in cazul in care aluatul este prea vartos sau 1-2 linguri de faina daca aluatul este prea moale

Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute in frigider, pana pregatim umplutura.

Umplutura pentru cornulete cu smantana:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in nuca macinata amestecata cu zahar. Se aromeaza dupa gust cu esenta de portocale

  • puteti folosi orice alta aroma va place: vanilie, rom, scortisoara…

Aluatul se imparte in patru parti si se intinde pe rand cate o foaie rotunda si subtire de cca 30 cm diametru. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune cate o lingurita buna de umplutura la baza si se ruleaza catre varf.

Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Tava se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat se coace prima tura de cornulete cu smantana, se pregatesc si restul cornuletelor.  Cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O alta reteta de cornulete cu nuca la fel de buna gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Inca o reteta binevenita in evantaiul retetelor de cornulete.Multumesc.

  2. Eu pun cantități egale de unt , untură și smântâna grasă, un praf de sare,vanilie și faina cât cuprinde. Amestec aluatul rapid ,nu îl frământ și îl țin două ore la frigider.Le umplu cu rahat și le coc la 200°timp de 15.minute.Calde ,le dau prin zahăr vanilat.

  3. Reteta probată încântată de rezultat…multumesc…Sunt super

Dă-i un răspuns lui Cristina Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]