Reteta Cornulete cu smantana
Ingrediente
- Aluat:
- 200 g unt
- 2 galbenusuri
- 150 g smantana
- 450 g faina
- 1 pliculet coaja de portocale Finesse
- Umplutura:
- 200 g nuca macinata
- 2 albusuri
- 100 g zahar (sau dupa gust)
- esenta de portocale
Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉
Aceste cornulete cu smantana se pot pregati cu cateva zile inainte de orice ocazie festiva, pastrandu-se foarte bine in cutii inchise ermetic.
Mod de preparare Cornulete cu smantana:
Aluat de cornulete cu smantana:
Intr-un castron punem faina si o amestecam cu coaja de portocale si un praf de sare. Se adauga untul rece, taiat cubulete. Se framanta cu varful degetelor pentru a incorpora cat mai bine untul cu faina, pana amestecul devine nisipos. Se adauga galbenusurile si smantana. Framantam rapid, nu prea mult, pana aluatul devine usor elastic si nu se lipeste de maini.
- daca este necesar se adauga 1-2 linguri de apa rece in cazul in care aluatul este prea vartos sau 1-2 linguri de faina daca aluatul este prea moale
Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 de minute in frigider, pana pregatim umplutura.
Umplutura pentru cornulete cu smantana:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in nuca macinata amestecata cu zahar. Se aromeaza dupa gust cu esenta de portocale
- puteti folosi orice alta aroma va place: vanilie, rom, scortisoara…
Aluatul se imparte in patru parti si se intinde pe rand cate o foaie rotunda si subtire de cca 30 cm diametru. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune cate o lingurita buna de umplutura la baza si se ruleaza catre varf.
Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Tava se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Cat se coace prima tura de cornulete cu smantana, se pregatesc si restul cornuletelor. Cornuletele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
O alta reteta de cornulete cu nuca la fel de buna gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Inca o reteta binevenita in evantaiul retetelor de cornulete.Multumesc.
Eu pun cantități egale de unt , untură și smântâna grasă, un praf de sare,vanilie și faina cât cuprinde. Amestec aluatul rapid ,nu îl frământ și îl țin două ore la frigider.Le umplu cu rahat și le coc la 200°timp de 15.minute.Calde ,le dau prin zahăr vanilat.
Reteta probată încântată de rezultat…multumesc…Sunt super
Ma bucur tare mult ca ti-au placut 🙂