Clatite / Retete de prajituri

Clatite banatene

Clatite banatene

Reteta Clatite banatene

Clatite banatene

Ingrediente

  • Mai intai am pregatit clatitele din:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • Avem nevoie de: 
  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • unt pentru uns vasul
  • stafide,optional (eu n-am pus pentru ca nu le plac alor mei)

Mod de preparare Clatite banatene:

Clatite:

Se amesteca toate ingredientele, in ordinea descrisa, dupa care se coc clatitele, cat mai subtiri posibil.

Branza se mixeaza cu un ou intreg, 50 g zahar, esenta de rom si un plic zahar vanilat.

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza. Se impacheteaza, pliind marginile apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.

Albusurile se bat spuma tare, pana compozitia devine lucioasa, se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.

Se da la cuptor, la foc mic pana se rumeneste bezeaua.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Dupa o reteta preluata de la Laura Laurentiu
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Se pare ca vrei sa murim de pofta, acum inainte de sarbatori. Arata totul senzational!

  2. Geanina,v-as servi pe toti cu cate-o portioara.Din pacate,e posibil doar virtual.

    Multumesc mult de aprecieri!

  3. o sa incer de ziua mea ca arata super

Dă-i un răspuns lui Geanina Codita Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Clatite cu ananas caramelizat

Clatite cu ananas caramelizat

Mod de preparare Clatite cu ananas caramelizat: Ananas caramelizat: Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zaharul il topim la foc mic pana capata culoarea chihlimbarului. Punem untul, apoi turnam cu atentie smantana pentru frisca si tinem pe foc pana se topeste caramelul. Adaugam […]