Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute in aluat

Cele mai bune chiftele pe care le-am facut pana acum. 😉 Unde mai pui ca sunt facute la cuptor si fiind invelite in aluat n-am mai copt si paine separat… :))  Le-am facut pana acum de cateva ori,tare ma tem ca va deveni reteta casei. :)))

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei aromat cu busuioc
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 250 ml lapte caldut
  • ~500 g faina
  • Pentru chiftelute:
  • ~400 g piept de curcan
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • sare si piper
  • patrunjel
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g mascarpone
  • sare si piper
  • 4-5 catei usturoi
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • seminte de in si susan

Mod de preparare:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem restul ingredientelor. Framantam un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Chiftelute:

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare si cartoful ras si stors bine de zeama. Adaugam oul, patrunjel verde tocat si saram si piperam dupa gust. Framantam compozitia pana aceasta devine omogena. Cu mainile umede formam chiftelutele.

Impartim aluatul in 9 parti egale. Sau mai multe, in functie de cat le vreti de mici si in functie de vasul ce-l aveti la dispozitie.

Fiecare parte de aluat se modeleaza sub forma de bila, pe care mai apoi o aplatizam cu mana unsa cu ulei. Punem in mijloc cate o chifteluta si adunam marginile aluatului formand o bocceluta. Le asezam cu „deschizatura” in jos intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Lasam la loc caldut pentru cca 15 minute, apoi ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Presaram cu seminte de in si susan si dam la cuptor la foc mediu pana chiflele se rumenesc.

Intre timp preparam sosul cu mascarpone. Topim untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam repede pana se omogenizeaza. Turnam incet laptele si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana sosul incepe sa se ingroase. Dam deoparte, adaugam mascarponele si usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. Punem din nou pe foc, mai dam 2-3 clocote si dam deoparte.

Servim chiftelutele calde cu sosul de mascarpone. Delicios! 🙂

Sursa de inspiratie

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Nu am mai intalnit reteta pana acum(doi intr-unu)!Imi place ca ai folosit carne de curcan))o sapt usoara iti doresc.

  2. Sunt cele mai bune si apetisante.Bravo…

  3. Offf… o sa mor de pofta acestor chiftelute!!! Neaparat trebuie sa le fac si eu ca prea bine arata!!

  4. rodik mihaela says:

    buna .sunt ideale sunt perfecte aici pentru noi,sa mancam in Tenerife romaneste.multumim mult de tot pentru retete si imagini.

  5. Foarte faine cu carne de curcan. Ma tenteaza sa incerc 🙂
    Pup!

  6. Wooow, sunt geniale la orice masa! Vreauuuu si eu! 😛
    Te pup draga Miha!

  7. Excelente !Le-am notat.

  8. Nu e desert dar arata foarte foarte foarte bine. Mi-ati facut pofta. Multumim pentru reteta!

Dă-i un răspuns lui Adrian Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]