Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Chiftelute cu sos de rosii si spaghete

Paste cu chiftelute

Puii mei nu sunt mari amatori de legume. Si atunci ma stradui sa le „ascund” si sa le combin cu ceea ce le place: paste si carne. :)) Ei au spus ca a fost bun, sper sa va placa si voua aceste chiftelute cu sos de rosii si spaghete 🙂

Chiftelute cu paste

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 3 ardei grasi copti
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cutii rosii in suc
  • oregano
  • chilli iute
  • sare si piper

Mod de preparare Chiftelute cu sos de rosii si spaghete:

Chiftelute:

Pieptul de pui se toaca. Morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat se adauga peste carnea tocata. Se potriveste gustul de sare si piper. Cu mainile umezite sau unse cu ulei se formeaza chiftelutele, pe care le vom praji usor intr-o tigaie cu ulei bine incins.

Pentru varianta mai dietetica, se pun chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sosul de rosii:

Ceapa tocata marunt se caleste putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit translucida se adauga pe rand rosiile din conserva, ardeii taiati fasii si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu oregano si chilli iute. Daca mai este necesar se adauga putina apa, atat cat este necesar pentru ca legumele sa fie fierte.

Aproape de final se adauga usturoiul pisat si chiftelutele. Se mai dau cateva clocote.

Sosul se serveste cald cu spaghete fierte in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Paste cu chiftelute

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. am facut si eu zilele astea paste cu carne, foarte bune…:)
    si astea suntr gustoase..dai si mie o portie?

Lasă un răspuns la Bianka Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]