Aluat dospit / Retete culinare

Chifle pufoase

150 ml apa
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
3 linguri ulei
500-550 g faina

Pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte
susan

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.

Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan

si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinatmerge excelent. 😉

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Tana-na-nam… prima la o chifla calda… Ascunde-le ca altfel mai fur una si nu de alta, dar ai pe constiinta kg mele…

  2. off arata mortal…cat de curand bag masina de paine in priza ca nu se mai poate…miroase pana aici!!!felicitari…

  3. Aaaaa, tu te-ai dus la culcare si mi-ai lasat mancare:)))
    Noapte buna!:P

  4. super bune! ce rotofeie sunt chiflutele! am si eu o intrebare: drojdia uscata se comporta la fel de bine ca cea proaspata ? ( eu nu prea o folosesc si de asta intreb)- ma refer la situatia in care o folosesc pentru framantarea de mana, nu la masina de paine.

  5. Ce frumos s-au umflat!

  6. Anonymous says:

    Le-am facut si eu ieri dimineata
    Foarte bune

    Multumim de reteta

    Lorina

  7. O duminica frumoasa cuscra draga! Pupici!

  8. Gabi, multumesc!
    Pune-o la treaba n-o lasa sa leneveasca. :)))

  9. Duminica frumoasa ca tine Gabi! ;;) Pup!

  10. Ofelia, eu nu prea folosesc drojdie proaspata, dar pot sa-ti spun sigur ca tot ce inseamna aluat mi-a iesit foarte bine cu drojdie uscata.
    Daca o dizolvi inainte in lapte sau apa calduta, poti framanta si la mana, fara probleme.
    O duminica minunata!

  11. Multumesc Laurici! :*

  12. Lorina, sa va fie de bine. Ma bucur tare mult ca v-au placut. :*

  13. buna sa va fie ziua,
    nu am 30 d min d cand am scos din cuptor aceste minunatii.arata intr-un mare fel.o sa-i fac cat pot d des de acum incolo micutei mele,deoarece tocmai am savurat amandoua o chifla si tare ne-a mai placut.imi era putin frica deoarece nu am avut chiar 150 ml de lapte,dar in timp ce era la framantat,am mai pus putina apa,cat sa se lege toata faina.c e drept,traiasca masina de paine k ne scuteste cam de tot greul.

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu rozmarin: Intr-un castron amestecam […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]