Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

chec pufos din albusuri

Reteta Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Ingrediente

  • 350 g albus (~10 albusuri)
  • 250 g zahar pudra (10 linguri)
  • 10 linguri faina
  • 100 g unt (topit si racit)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 50 g fructe goji
  • 50 g fulgi de migdale
  • 50 g bobite de ciocolata

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi minunat in toata casa!

Mod de preparare Chec pufos din albusuri:

Albusurile se pun intr-un castron incapator si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se toarna untul topit si se omogenizeaza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata cat si restul ingredientelor se pun peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

  • cu ingredientele pentru chec va puteti juca dupa placul vostru: mai puteti adauga alune sau le puneti in loc de nuca ori migdale; mai puteti adauga merisoare sau le puneti in loc de stafide; mai puteti adauga caise uscate sau le puneti in loc de goji…
  • mie imi place foarte mult coaja de portocale, dar o puteti inlocui cu cea de lamaie

Compozitia pentru chec pufos din albusuri se pune intr-o forma mare de guguluf (27 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se feliaza dupa ce se raceste foarte bine. Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

chec pufos din albusuri

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de prajitura din albusuri gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Buna ziua.As vrea sa va intreb daca,in loc de forma de guguluf,putem utiliza doua forme normale de chec.Multumesc anticipat.

Dă-i un răspuns lui Olivia Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]