Zilele trecute a refacut reteta de cartofi Hasselback pe care o facusem cu ceva vreme in urma. De aceasta data am folosit cartofi noi, iar pentru untul aromat am folosit alte condimente. Desigur ca se pot folosi orice condimente sau ierburi va plac.
Ingrediente
- 5 cartofi
- ~100 g unt aromat
- sare si piper
Mod de preparare Cartofi Hasselback:
De aceasta data, pentru untul aromat am folosit usturoi, cimbru, busuioc si chilli iute.
Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos. Pentru asta punem cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa ajunga pana la baza. 😉
In fiecare taietura se pune cate putin unt si se presara cu sare si piper. Asezam cartofii individual in folii de aluminiu si ii impachetam bine. Dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. Se verifica daca sunt gata cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat se desface folia (atentie la aburi!) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor.
- Pentru cine chiar nu agreeaza folia de aluminiu, se pot face si in tava.
Se servesc calzi ca garnitura la o friptura sau simpli, alaturi de o salata.
Arata foarte bine! Neaparat o sa incerc! In capul meu chestia asta merge de minune cu un ratatouille langa 🙂
Flory
super, poate fac si eu curind….na! ca am venit si eu la tine 😛
arata excelent; mi s-a facut o pofta… (eu sunt fan cartofi:))
Cred ca sunt foarte gustosi!…Arata f. bine! Pupici!
super!eu n-am probleme cu folia de aluminiu.tin sa iti multumesc pentru ideea cu lingura.foarte util sfat.pupici
yummmmmmyy, mi-ai facut o pofta mama draga… sunt cartofar la suflet :))
Reteta originala mai are si pezmet deasupra cartofiilor care se adauga cam dupa 25 min, si apoi se mai lasa inca ca 20 min la cuptor. Si se fac fara folie 😉
excelenta idea, cartofii arata minunat, sigur o sa incerc si eu!
arata super! merg cu tocanita taraneasca de porc.azi fac ! :)) mmmmm
Sa papati sanatosi! :*
Multumesc!
in tava se pune ulei sau ceva?
Nu se pune ulei in tava. Cartofii se impacheteaza individual in folie de aluminiu si se pun intr-o tava doar ca sa-i poti pune si scoate mai usor din cuptor. Daca doresti ii poti pune direct pe gratarul cuptorului, fara tava. 🙂
Dupa ce s-au inmuiat se desface folia se rade putin cascaval (sau cateva feliute de sunca si cascaval ras) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor. 🙂
Nu cred ca ar fi rau la gust 🙂
Buna idee! 😉