Paste / Retete culinare

Cannelloni cu carne si sos de branza

Eiii dragilor…iata ca am ajuns si la partea a doua a provocarii „Inspiration Food Maraton” lansata de Electrolux.

Daca la prima etapa a fost foarte usor sa iau o decizie in ceea ce voi pregati, acum am cam stat pe ganduri. Pentru etapa „Italian Pasta” mi-as fi dorit foarte mult sa folosesc masina de paste pentru a pregati niste paste homemade, dar cum am fost presata de niste treburi si cum responsabilii cu „datu’ la manivela” :))) nu erau acasa, am folosit paste cumparate.

Nu e o reteta complicata si tocmai de aceea stiu ca o sa va placa si o sa ma sustineti din nou cu like-uri si comentarii, asa cum ati facut-o si la reteta de tort Boema. 😉 Ati fost la inaltime si va multumesc pentru asta!

Ingrediente

  • 12 tuburi cannelloni
  • Umplutura:
  • ~300 g piept de curcan
  • 3 ciuperci marisoare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Sosul de branza:
  • ~50 g unt aromat (busuioc verde si lamaie)
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 150 g crema de branza cu verdeata
  • 100 g mozzarella proaspata
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan taiat cuburi il tocam la robot impreuna cu restul ingredientelor, pana obtinem o pasta consistenta.

Cu aceasta pasta umplem tuburile de cannelloni.

Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usor de executat puneti umplutura intr-un posh sau intr-o punga mai groasa pe care o taiati la un colt. Veti vedea cat de repede merge si fara prea multa „mazgaleala”. :))

Sosul de branza:

Topim untul la foc mic. Adaugam faina si omogenizam. Turnam incet, putin cate putin, laptele rece si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Punem din nou vasul pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Daca s-a ingrosat prea mult mai adaugati putin lapte. Adaugam crema de branza si mozzarella si amestecand continuu tinem pe foc pana se topeste mozzarella si avem o compozitie omogena.

Punem tuburile de cannelloni intr-un vas termorezistent, turnam deasupra sosul de branza si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, pana se rumeneste usor.

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

47 Comentarii

  1. Delicios fel de mancare!O sa incerc si eu reteta ta! :*
    Succes!

  2. Ce buna tre’ sa fie la gust!!! Super! Bafta Mih’ si la aceasta categorie >:d< :-*

  3. Demne de coperta unei reviste)))

  4. Mmmm… cat de bune sunt…

  5. Sunt foarte frumoși canelloni aceștia și presupun că și foarte gustoși. Baftă!

  6. Grozav arata! Miha iti tin pumnii, mult succes!

  7. ce bine arata,cred ca-i delicioasa reteta

  8. Super delicios si savuros! Bafta >:D<

  9. arata fantastic si cred ca e o bunatate!

  10. Arata minunat! Cu siguranta si foarte gustos! Multa bafta la concurs! Anca

  11. super!! bafta!!

  12. beta brigytte says:

    super Miha, arata intr-un… maxim fel! bafta multe!!

  13. Te-ai gandit tu asa sa ne faci ziua frumoasa! Arata splendid!

  14. Mmm, deliciosi la maxim!!!Pupici si bafta!

  15. Ionescu Ovidia says:

    Delicioasa reteta. Am sa incerc si eu sosul de branza. Eu am facut caneloni in casa fara sa le usuc. Din aluat de paste am intins foaia, am taiat patrate, am pus compozitia pe jumatate de patrat, am umezit marginile cu pensula cu putina apa si am facut rulouri.

  16. Lilanai P. says:

    Imi las urmele pe tastatura!!!
    Mult succes!

  17. merstorf monlca says:

    arata foarte bine aceasta delicatese cat de curand le voi incerca si eu ..bafta multa la concurs te pup

  18. Miha,mult succes iti doresc cu aceasta reteta minunata!

  19. Lena Filimon says:

    Arata delicious ! Multa bafta ,Miha !

  20. Irina Pascal says:

    Tocmai ce am scos din cuptor bunatate de canneloni facuti dupa reteta ta. Un singur cuvant DELICIOS!!
    Multumesc Miha pentru reteta!

  21. Bafta Miha!!!!Faine pastele.Te tzuca Angi!

  22. Sunt foarte aspectuoase pastele tale. Si pline de arome grozave. Iar prezentarea, ca intotdeauna, impecabila. Multa bafta!

  23. Crima si pedeapsa la ora asta! :))) Am salvat reteta! Arata super!

  24. darok vladimir says:

    Bun bunutz! Bafta!

  25. Arata intr-un mare fel,la gust nici nu mai vorbesc!!
    Bafta multa!!

  26. Super deliciu! Arata minunat

  27. doamne ce de bunatai puteti face!!!!

  28. cristina iacob says:

    Arta tare bine, cred ca o sa incerc si eu sa vad ce iese! Bafta 🙂

  29. Am pregatit caneloni cu gandul la reteta ta,abia astept sa-i fac si mai ales sai manac.:P

  30. Buna, cannelloni nu necesita pre fierbere? Multumesc

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]