Paste / Retete culinare

Cannelloni cu branza

Ce ziceti? Azi aveti chef de gatit? Stiu ca o sa ma fugariti cu reteta mea cu tot cand o sa vedeti ca iar trebuie sa aprindeti cuptorul :))) dar nu dureaza decat vreo jumatate de ora si finalul e super delicios.

O reteta simpla de cannelloni cu branza, o reteta usoara fara carne…


10 tuburi de cannelloni (pentru un vas de 20/20 cm)
100-150 g mozzarella proaspata

250 g branza de vaci
100 g telemea
1 ou
1 lingura smantana
sare si piper
fulgi de ardei iute
busuioc proaspat
cateva frunze de cimbru verde
marar

Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.

Pentru sos Bechamel:

50 g unt
2 linguri faina
400 ml lapte
nucsoara
sare si piper

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Crema de branza o punem intr-un posh sau intr-o punga mai groasa, apoi umplem tuburile de cannelloni. E mai usor si mai rapid asa, decat cu lingura.

Asezam pastele umplute intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, turnam uniform deasupra sosul Bechamel si acoperim apoi  cu un strat generos de mozzarella.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana se rumeneste usor deasupra.

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Esti grozava! Saptamana trecuta am cumparat de la Lidl o cutie de cannelloni si cautam pe net o reteta care sa-mi placa. Uite acum nu mai caut! Am totusi o intrebare, nu ai fiert pastele?

  2. Multumesc Rocsy! :*

  3. Ghiocel, pastele nu se fierb in prealabil. Se inmoaie foarte bine in timpul prepararii. 😉

    Multumesc! :*

  4. waw.moartea mea dar si cu carne))))))))).sa se mai racoreasca.msmsmms.pop

  5. Hmmm, ce bine arata!!

  6. Ai zis ca pot sa vin, sunt aici! 😀
    Dar atentie, vreau o portie mareeee, ca de cateva zile nu prea am mai mancat (din cauza caldurii nu de alta :P) 🙂
    Weekend placut :**

  7. Ce bunatate trebuie sa fie!

  8. Trebuie sa fie tare buni cu branzica!!!Arata tare apetisanti!Pupici!

  9. Imi plac cannelloni cu carne, cu ciuperci, cu branza insa nu am incercat. Nu are de ce sa nu fie buni, insa cat fac bechamelul si coptul, o las pe cand s-o mai raci.

    thx:*

  10. Sunt pe placul copilei mele.
    Eu una prefer sa pornesc cuptorul,decat sa stau pe langa oale si sa amestec in ele.

  11. De-abia i-am dovedit pe ai mei,cu carne, si acum nu pot sa-i las nici pe branzosii astia deoparte!:))

  12. Delicioase dar ma intreb ce nu este delicios la tine??eu am in program sa le umplu cu pasta de fructe de mare;pup si o duminica placuta!!

  13. Tare bine arata!!!!Felicitari!

  14. Cat de bine poate sa arate, oare cat de mult ingrasa? Mi-ai facut mare pofta 😀

  15. Caldure, necaldura.. pai se merita sa suferi un pic pe altarul creatiei 🙂
    Lasand gluma la o parte, foarte reusiti

    • Cristina says:

      Buna Miha !
      Minunata si aceasta reteta desi e un calvar sa umpli canneloni aceia ( am incercat cu punga dar s-a rupt in mijlocul procesului…:-( ). A iesit insa delicioasa deci a meritat chinuiala. Pe deasupra eu am mai ras niste parmezan si in farfurie am mai adaugat un sos de rosii cu busuioc. Intreaga familie a laudat-o ! Multumim

  16. Multumesc! 🙂

Dă-i un răspuns lui Adina Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]