Aperitive / Retete culinare

Aperitiv cu mozzarella si rosii cherry

M-am innoit…mi-am luat ramekin-uri. :)) De multa vreme visam la ele si acum sunt bucuroasa sa le am. Tare mi-s dragi…

Tocmai pusesem masina de paine la treaba pentru un aluat de paine. Si cum aveam chef de mancat ceva usor, fara carne…am facut aceste „floricele” cu mozzarella si rosii cherry. Simplu si tare bun!


Aluat de paine:

~500 g faina
2 lingurite sare
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
250 ml lapte (sau apa)

mozzarella proaspata
sare si piper
busuioc
rosii cherry

Aluatul se prepara la masina de paine, punand ingredientele in cuva masinii, in ordinea descrisa. Se foloseste programul de framantare si dospire.

Pentru cei ce framanta cu mana:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unul pahar sau cu o forma speciala de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat pe fundul vasului ceramic (ramkin) uns bine cu ulei, apoi cate 3 cerculete de aluat de jur imprejurul vasului.

Umplem interiorul cu mozzarela taiata cubulete, condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc. Punem cate o rosie cherry deasupra si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc usor deasupra.

Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din vas si se servesc. Calde sau reci, dupa preferinta.
Tags: ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ce bunataturi, Miha, branza aia topita arata „dreamy”. Poate ma asteapta si pe mine asa ceva in bucatarie maine dimineata 🙂

  2. vai, ce bine arata!

  3. Ce faine si intersante sunt!!!

  4. hmmm…parca simt mirosul d paine coapta, busuioc….yam, yam!

  5. Delicioase ! Unde este vorba de mozzarella si rossii ,vin si eu !:)

    Weekend fain !

  6. SA le folosesti cu drag,sa faci multe ce stii tu sa faci in ele;aceste aperitive sunt minunate si arata intr-un mare fel!!
    Pupici!

  7. Multumesc dragelor! Va astept maine dimineata la micul dejun. Aduceti voi cafeaua! :))

  8. Si eu visez la ramekin-uri, dar sper sa devina realitate cat de curand :))
    Aperitivul este supeeeer!
    Duminica placuta, pupici!

  9. Sunt foarte dragute vasele tale ramekin, iar preparatul din ele este de-a dreptul apetisant! Pupici!

  10. Arata perfect !!!! Si eu ador vasutele astea grozave !!! 😉

Dă-i un răspuns lui Miha Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]