Reteta Alivanca
Ingrediente
- * 300 g branza de vaci
- * 30 g unt
- * 30 g smantana
- * 2 oua
- * 50 g malai
- * 30 g faina
- * Pentru servit:
- * 100 g smantana
- * 50 g zahar
Mod de preparare Alivanca:
Branza de vaci se mixeaza impreuna cu galbenusurile, se adauga smantana, faina, malaiul, untul moale la temperatura camerei si un praf de sare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat foarte bine se adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, amestecand de jos in sus.
Se unge o tava cu un strat generos de unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Se serveste foarte fierbinte cu smantana indulcita.
ce bine arata!imi facea bunica…trebuie sa fac si eu!
Trebuie incercata ca arata mult prea bine 😉
e buna buna! 😉
A iesit super buna insa mi s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor!!
E fara zahar? Nu trebuie deloc indulcita…..
se indulceste smantana pentru servit 😉
Mama ne facea cu branza sarata.
Ce bine ca a-ti postat, chiar imi era dor, dar nu aveam pe cine sa intrab cum se face
Ma bucur ca iti place 🙂
Cat de mare sa fie vasul?
compozitia este pentru un vas mic, 18-20 cm diametru